Kiszállítás és rendelés beállítása

Kiszállítás beállítások:

A kiszállítás lehetősége csak abban az esetben jelenik a rendelői űrlapon, ha a Kiszállítás szolgáltatás a webáruház Irányítópult -> Szállítási beállítások menüpontja alatt beállításra kerül. A szolgáltatás a WebKer programon keresztül a termékekkel együtt kerül feltöltésre.

További lehetőségként beállítható ingyenes házhoz szállítás bizonyos értékhatár felett. Ebben az esetben, a webáruház vásárlás közben figyeli a vásárolni kívánt termékek végösszegét. Ha az összeg túllépi a megadott határt a házhozszállítást ingyenesre állítja.

Webáruházunkban lehetősége van súlyalapú kiszállítási árak beállítására. Ehhez a Súlyalapú kiszállítási ár engedélyezését állítsa igenre.
A következők szükségesek a kiszállítási ár súlyalapú használatához:

 • A számlázó programban adja meg minden termék bruttó súlyát grammban.
 • Készítse el az alábbi leírás alapján a következő .csv formátumú fájlt.

A súlyalapú kiszállítási árak csv fájl mintája letöltéséhez kattintson ide.

A CSV fájlnak a következőknek kell megfelelni:

 • fejléc nélküli
 • 3 oszlopos
 • az oszlop elválasztó jel pontosvessző karakter

Az oszlopokba a következők kerülnek:

 1. oszlop: A súlykategória bruttó alsó súlyhatára grammban megadva.
 2. oszlop: A súlykategória ára.
 3. oszlop: A súlykategória megnevezése.

A gramm és a forint jelzést ne írja bele a fájlba!

Amennyiben a funkció bekapcsolásra kerül de nincs fájl feltöltve úgy addig, amíg ez nem változik, az áruház nem engedélyezi a vásárlást, hiányos adatok miatt. Így a súlykategória bekapcsolását ajánlott az után bekapcsolni, hogy elkészítették és feltöltötték a CSV fájlt.

A súlyalapú ár bekapcsolása nem zárja ki a bizonyos összeghatár feletti ingyenes kiszállítást se. A két funkciót akár egyszerre is használhatja, ilyenkor ha az ingyenes kiszállításhoz szükséges összeghatár eléri akkor az felülírja a súlyalapú árat.

A beállítás hatására megjelenik a termékek aloldalán a termékek súlya, valamint a vásárlás befejezésekor értesíti a vásárlót, hogy mennyi a vásárolni kívánt termékei összsúlya, és hogy melyik kategóriába esik.


Rendelési beállítások:

A rendelési űrlap Szállítási és Fizetési módját lehet beállítani. Irányítópult -> Rendelési beállítások menüpontban a következő opciók közül választhat.

Szállítási mód:

 • Kiszállítás
  • Fizetési mód: Átutalás
  • Fizetési mód: Utánvét
  • Fizetési mód: Bankkártya
 • Üzletben veszi át 
  • Fizetési mód: Készpénz

Ha bármely Szállítási mód nincs engedélyezve, akkor a hozzá tartozó fizetési módok, sem jelennek meg a vásárlók számára!

Bankkártya esetén további beállításokra van szükség!

Bankkártyás fizetés beállítása:

Rendszerünk az OTP Simplepay fizetési rendszerét használja. Amennyiben a Rendelési beállításokban bekapcsolta a bankkártyás fizetési módot,  a szükséges további beállításokat az Irányítópult-> Bankkártyás fizetés beállítása menüpont alatt lehet elvégezni.

Az áruházak a forint (HUF) valutanemet és a Simplepayen keresztüli bankkártyás fizetési módot támogatják.

A beállításokban szükséges az ön élesített Simplepay fiókjából a Kereskedői azonosító (HUF) és a Hash Kód (HUF) megadása.  A Simplepay rendszerében a „Fiókkezelő” oldalon a fejlécben megtalálhatók a fiók alap adatai. Ezek között található meg a Kereskedői azonosító. Ezen belül a „Technikai adatok” aloldalon az „Alap adatok” között található meg a Hash kód.

Továbbá a Simplepay rendszerben szükséges megadni a webáruháza IPN elérési útvonalát (Ez fogja igazolni, hogy a tranzakció sikeresen végbement). Ezt a Az Ön Webáruházának IPN elérési URL-je sorban találja.

Figyelem! A Simplepay szolgáltatás használatához Önnek adattovábbítási nyilatkozatot kell tennie, amit vásárláshoz a vevőnek el kell fogadnia! A vásárlóknak a rendelési űrlap kitöltésekor, a rendeléshez, szükséges elfogadniuk az webáruház adatvédelmi nyilatkozatát, így javasoljuk hogy a Simplepay által előírt nyilatkozatot a Dokumentumok>Adatvédelmi nyilatkozatba írják bele!

Rendelési e-mail beállítása:

Ahhoz hogy a rendelésről Ön e-mailes értesítőt kapjon, állítsa be az Irányítópult -> Rendelési értesítő menüpont alatt e-mail címét melyre a webáruház üzenetet küldhet.

Rendelések megtekintése online:

A bejövő rendeléseket online is megtekintheti az Irányítópult -> Rendelések menüpontban.

Rendeléshez rövid szöveges üzenetek:

A rendelésekhez rövid szöveges üzenetet tudnak küldeni a vásárlók. Ezt a Rendelés beállítások menüpontban lehet bekapcsolni.

Rendeléshez megjegyzés:

Beállítható, hogy a vevő tudjon-e a megrendeléshez egyéb megjegyzéseket fűzni. Ha engedélyezi ezt a kapcsolót, akkor ha vevő megjegyzést fűz a rendeléshez, akkor a számlázó programban a rendelésből létrehozott bizonylat Megjegyzés oszlopában olvasható.

Kik rendelhetnek a weboldalról?

Beállítható, hogy csak magánszemélyek, vagy csak adószámmal rendelkező vállalatok rendelhessenek.
Ezen felül az is beállítható, hogy esetlegesen csak magánszemély vagy csak adószámmal rendelkező vállatok rendelhessenek bankkártyás fizetéssel.

Minimum összeg alatt a vásárlás tiltása:

Magánszemély és adószámmal rendelkezők esetén is külön-külön beállítható, hogy mennyi legyen az a minimum összeg amely alatt nem engedélyezi a vásárlást az áruház.

Jövedékis raktár beállítása:

Jövedékis rendelés esetén a jövedékis termékeknek a rendelését nem a főraktárba, hanem a jövedékis raktárba kell érkeztetni. Ebben a beállításban határozhatja meg a jövedékis raktárat a feltöltött raktárak alapján.